websites, boeken & informatie over gezondheid

 
 
INNEKE-33.jpg

Eetexpert.be: kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen

volksgezondheid verbeteren op vlak van eten, bewegen en gewicht

  • Geabonneerde hulpverleners en preventiehelpers krijgen toegang tot gespecialiseerde informatie.
  • Aparte deelwebsite voor patiënten, familie, vrienden, leerkrachten en studenten
  • Interessant voor leerkrachten: eerstelijnsdossier over het wellnessmodel. Dat model heeft het niet over gewicht en calorieën, verengt gezondheid niet tot beweging en voeding. Het draait vooral rond een natuurlijk fit leefpatroon, een gezond zelfbeeld en mediaweerbaarheid. Het levert ideeën aan om in de klas te werken rond preventie van eet- en gewichtsproblemen.

Human concern: centrum voor eetstoornissen

  • Stichting Human Concern is een gespecialiseerde instelling die ernaar streeft om de beste behandeling voor de eetstoornissen als anorexia, boulimia en eetbuistoornis (BED) te bieden in Nederland en Portugal.

  • Werkt met Ervaringsprofessionals®: therapeuten die zelf hersteld zijn van een eetstoornis of een vergelijkbare moeilijke levenservaring hebben doorgewerkt.

  • Tip: Hoe herken je een eetstoornis? Zeker voor leerkrachten maar ook voor ouders, familie en vrienden van iemand met een eetstoornis, is dat interessant.


Logo anbn.jpg

ANBN: Anorexia Nervose/Boulimia Nervosa

Deze vereniging heeft als doel een informatie- en ontmoetingsplaats te bieden voor mensen met een eetstoornis. Ook partners, ouders, broers en zussen zijn welkom. Doordat er wordt gewerkt met vrijwillige, opgeleide ervaringsdeskundige kunnen mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer ontmoeten. Zo worden er zeer waardevolle tips aangereikt op basis van eigen ervaringen. 

  • ANBN maakt iedereen wegwijs die op zoek is naar informatie over eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis en andere vormen).
  • In de zoektocht naar gepaste hulp biedt deze vereniging haar expertise aan, opgebouwd door ervaringsdeskundigheid en de samenwerking met professionele hulpverleners.